Stormen Gorm och hyacinter

 
Vilken blåsig kväll och natt vi har haft här i Skåne! Vi hade gäster igår eftermiddag och precis när de åkt hem började det blåsa upp. Vi bor på fjärde våningen med fritt blås och jag blir allltid lika nervös att våra balkongmöbler ska flyga iväg. Tack och lov stod allt på sin plats imorse när jag tittade ut genom fönstret. 
 
Helgen har för övrigt varit helt fullspäckad och vi har inte ens hunnit julpynta. Vi var på inflyttningsfest i lördags och kom inte hem förrän 04 på morgonen. När klockan sen ringde vid 11 igår kände jag mig mer död än levande. Det där med att julpynta innan gästerna skulle komma fanns därför inte på kartan. Jag hann dock förbereda en adventsljusstake och vår lilla bricka på vardagsrumsbordet fick sig en rosa hyacint. Finns det förresten något juligare än dofterna från hyacint? 
 
Hur har er helg varit? 
3 kommentarer

Det där med självdiagnostisering


Idag är en potentiell träningsdag. Jag slutade i tid, kommer hem i tid och har egentligen ingenting för mig. Men (finns  a l l t i d  ett men, hehe) de senaste dagarna har jag haft så kraftiga smärtor i knäet att jag haltar omkring som en gammal 80-åring. Jag har haft problem med både rygg och knä till och från i många år men just nu känns det lite annorlunda. Som vanligt när jag känner smärta någonstans går jag in på Google och söker information. Jag har haft både tumörer, proppar och hjärtfel genom åren. Jag vet, det är kanske inte det smartaste att googla på allt men det känns i alla fall bättre när jag har fått en diagnos. 
 
Igår när jag googlade fick jag många träffar på "överrörliga knän" och tycker det känns rätt logiskt. Jag fick för en tid sedan konstaterat av arbetsterapeuten att jag har överrörliga handleder och använder skenor varje dag på jobbet och ibland även på natten. Jag gjorde tester från nätet för att se om det kan vara så att mina knän är lite mer töjbara än medel och enligt alla tester så var det så. 
 
Nu har jag alltså diagnostiserat mig själv som "överrörlig" och har helt plötsligt fått svar på en massa frågor jag grubblat på. Min största farhåga är dock att inte kunna delta på yogan på lördag. Är man överrörlig ska man vara extra försiktig på mattan så man inte skadar sig mer. Jag har till och med läst att man kan få reumatism av överrörliga leder!! Brukar ni också googla och ställa era egna diagnoser?
 
Som ni säkert förstår så kommer jag åka raka spåret hem och slänga mig i vår gråa soffa och se reprisen på "Bonde söker fru". Igår var det fotboll på Badhusgatan enligt mannens önskemål så ikväll blir det som frun vill. Jag hoppas även att jag lyckas googla fram något bra botemedel till knäna. Ha en fin kväll alla!
 
6 kommentarer

Adventsfint med Tine K

 
 
Det slog mig precis att första advent är redan till helgen och att vi har gäster som kommer på födelsedagskalas/adventsfika på söndag. Detta i sin tur betyder att dammvippan och skurhandskarna måste fram och julsakerna bör hämtas från förrådet senast lördag. Nu har vi redan julpynt så det räcker och blir över men jag kan ändå inte låta bli att titta och inspireras, och det är inte förbjudet eller hur? :) 
 
Just nu skulle jag ge mycket för Tine K:s lyktor. Som vanligt så bjuder hon på vackra saker med enkla och rena linjer där det ljusa moderna möter det mörka rubusta. Skandinavisk design när den är som bäst!
 
Hur har ni det där hemma, har ni börjat julpynta än?
3 kommentarer