Skapa balans med Feng Shui

 
 
Älskade lördag, som du är efterlängtad! Varje fredag när klockan ringer på morgnen så tänker jag"Vilken tur det är helg, jag hade inte klarade en dag till". Men visst hade jag det om jag bara ställt om hjärnan lite. Det är väl lustigt hur vi fungerar =)
 
Denna lördagsmorgon startade jag i vanlig ordning i yogastudion. Vi hade inte vår vanliga lärare utan en superduktig tjej från Malmö. Jag gillar visserligen Petra, min ordinarie yogalärare, men det är alltid kul att träna för någon annan ibland. Ett yogapass är byggt på ungefär samma sätt, oavsett vem som leder det, men vissa fokuserar mer på andning och flow, andra mer på teknik eller styrka. 
 
I skrivandets stund sitter jag med en kopp kaffe och läser bloggar och Instagram. Det är 100% avkoppling för mig. Jag knäppte av några bilder för att visa er hur det ser ut, vilket ni kan se ovan. Jag vet inte hur ni gör, men innan jag bestämmer mig för vilken bild jag ska lägga upp kollar jag igenom dem och slänger de som blev direkt dåliga. Sen tar jag upp bilderna igen och igen tills jag bara har en eller två kvar. Just idag kände att bild 2 blev bäst. Inte för att bild 1 nödvändigtvis blev dålig utan snarare för att något inte stämmer. Efter lite granskande insåg jag att den är i obalans. Och vad menar jag då med detta?
 
Om ni tittar på vilka tre objekt som finns med på bilderna så ser ni att den är en dator, en ros och en smoothie. Datorn och smoothien är de som tar störst plats, rosen är lite nättare. På den första bilden står de två största objekten åt vänster, medans rosen åt höger. Detta ger en större tyngd åt vänster och det känns nästan som att bilden lutar. På bild nummer 2 står de tyngsta objekten på varsin sida och rosen i mitten. I och med detta blir bilden stadigare och mer balanserad. Ser ni skillnaden? Det fungerar egentligen på samma sätt när man inreder i sitt hem. Har du ett stort skåp på ena väggen kan du inte låta andra väggen vara tom, då känns det som att rummet lutar. Sätt i så fall upp en stor spegel eller tavla på motsvarande sida så du får balans. Du kommer då märka att rummet känns lugnare och mer harmoniskt att vara i. Detta kallas för Feng Shui.
 
Sådär ja, då fick ni en introduktion i Feng Shui också. Det var inte alls min meningen att uppehålla er så men ibland skriver man så fingrarna ryker, det går liksom inte att stoppa =) Nu måste jag däremot hoppa in i duschen så jag hinner bli fin inför kvällen. Om några timmar ska jag med tåget till Hjärup där mina fina tjejer väntar. Ha en fortsatt underbar lördag!
 
 
 
 
Inredning
1 kommentar
camillalinneas.blogg.se

Vad gott det såg ut! :-)

Svar: Det var otroligt gott :)
HOUSE of EM