Mitt drömhus

 
 
 
Jag visar här några bilder från min morbrors hus i Tyresö. De bor i en stor, amerikansinspirerande villa med en vildvuxen trädgård och sjöutsikt. De har lyckats med den stora konsten att inreda praktiskt men ändå vackert och på ett vuxet, lekfullt sätt. Jag älskar att de vågar använda sig av starka färger, mycket mönster och kontraster. De har inte den perfekta ordningen (de har trots allt tre barn) men det är hemtrevligt och mysigt. Ett riktigt drömhus om ni frågar mig! 
drömhus
1 kommentar

Smoothie med kokosmjölk, mango och ingefära

 
 
 
 
Jag tänkte dela med mig av ett supersmarrigt smoothierecept denna soliga söndag! Den är fullproppad med nyttigheter och mättar fint i magen! Denna är perfekt för dig som vill undvika mejeriprodukter då man använder sig av kokosmjölk. Man kan även göra den på mandelmjölk eller cashewmjölk om man föredrar det, men jag är ett stort fan av kokos så jag kör på det. Dessutom tycker jag den blir lite tjockare i konsistensen av kokosmjölken och det mättar bättre. Prova dig fram och se vad du föredrar!
 
1,5dl kokosmjölk

1 dl äppelmust eller vatten för att späda ut den lite till önskad konsistens. Jag gillar när den är krämig.

2 dl fryst mango i bitar

1 msk kokosolja (alt hampaolja som är super el linfröolja.) Oljan smörjer hela kroppen inifrån och ut.

1 tsk riven ingefära

Nypa vaniljpulver

1 tsk nyponmjöl (om ni har hemma, bra för lederna och inflamationshämmande.)

Nypa gurkmeja

Kokosflingor

Mixa allt, strö över lite kokosflingor och häll upp. Perfekt som frukost eller mellanmål.

Nu ska jag sätta mig en stund på balkongen och dricka upp min smoothie. Det gäller att energibomba sig med nyttig mat och sol. Då står man sig länge! Senare i eftermiddag ska vi se BOIS. Jag har aldrig varit någon fotbollstjej men sedan M drog med mig på BOIS hemmamatcher förra året har jag faktiskt insett att det kan vara ganska så roligt. Speciellt när det är fint väder som idag!

Har ni lika fint väder därute i landet som vi har här i Skåne?

 

Mango Recept Smoothie
4 kommentarer

Fredag på balkongen

 
 
 
 
Här sitter jag på min balkong och njuter av livet. Jag njuter av att det är fredag och jag har en hel helg framför mig. Jag njuter av att jag kan unna mig ett glas kallt, vitt vin till solnedgången. Jag njuter av grannens musik och glada tillrop. Jag njuter av att jag kom hem till en nystädad lägenhet (japp vi har städhjälp en gång i månaden). Jag njuter av att  v å r e n  gör sig påmind med solsken, magnolia och fågelkvitter. Vad njuter du av ikväll?
 
5 kommentarer