Ny lampa

 
 
 
 
 
Hej vänner! Jag vet att jag lyst med min frånvaro här inne den senaste tiden men huh vad mycket man har att göra ibland! Jag pendlar daligen till jobbet och det tar sin lilla tid och dessutom har jag börjat komma igång med träningen. Två gånger i veckan kör jag pass med min svägerska. Måndagar yoga och onsdagar spinning. När man kommer hem efter en lång dag på jobbet och ett tufft pass på gymmet är det rätt skönt att slänga sig i soffan sista timmen innan läggdags. Jag hoppas ni förstår vad jag menar :)
 
Ser ni den underbart snygga, guldiga lampan som står i hörnet av soffan? Det var min mammas lampa och jag är så glad vi behöll den när vi tömde hennes lägenhet! Den har dock stått i förrådet sedan dess utan något särskilt syfte men i förra veckan bestämde vi oss för att ta hem den. Lampan har en dimmer så man kan sjäv justera ljuset och enligt mig gifter den sig perfekt med övrig inredning i rummet. Vi har mycket silver, grått, svart och vitt här hemma, vilket ofta inger ett kallt intryck. För att få lite mer värme till rummet tar vi därför in den guldiga nyansen. Vissa anser att man inte ska blanda metallerna men om man gör det på rätt sätt finns det ingen anledning att  i n t e göra det, om ni frågar mig. Vad tycker ni? :)
Feng Shui Inredning
6 kommentarer

Morgonens tid

 
 
 
God morgon kära vänner. Sitter i skrivandets stund vid datorn och läser gamla tidningar som jag inte hunnit med. Känner ni igen er? Man prenumererar eller köper hem tidiningar som sedan samlas på hög för att man ska "läsa dem sen". Sån är i alla fall jag, helt hopplös på att hitta tid för sådant :)
 
Ute viner vinden och regnet smattrar på rutorna. Ikväll är vi bortbjudna på middag hos ett par vänner så vi måste bege oss ut i rusket och köpa med oss något trevligt att ge bort. Dessutom har jag förhoppningar om att åka ut till förrådet och hämta hem Kinaskåpet som vi planerat att ha i vår långa hall. Man kan tycka vi bor stort men två vuxna människor som bott själva under en tid samlar lätt på sig saker som man sedan inte vill slänga vid en sammanslagning. Alla förrådsutrymmen blir viktiga :) 
15 kommentarer

Frukost på Svartensgatan

 
 
 
 
 
 
Finns det någon här som  i n t e  skulle vilja äta sin frukost i denna bedårande våning på Svartensgatan? Mäklare och stylist har förstått att frukost är grejen och jag är helt övertygad om att stylingen spelar roll för hur många klick den får. 
 
Jag är alldeles såld på dessa gamla sekelskiftsvåningar med furugolv, spegeldörrar och takrosetter. Det är en stil som är långt ifrån vår moderna 3:a men alla stilar har sin charm. Jag har börjat gå från att vilja köpa ett nybyggt hus till att bo kvar i lägenhet i stan och istället köpa ett sommarhus närmare naturen. Då får man det bästa av två världar och dessutom två hem att inreda! Minns ni att vi för två veckor sedan skulle gå på ett spännande möte? Detta möte gällde ett nybygge här i stan som vi var lite nyfikna på. Visserligen gick vi mest dit för att vi tyckte det lät spännande men jag kunde ändå inte låta bli att drömma om hur det skulle vara att bo där. En så stor affär som en bostad är dock inget man stressar fram och vårt beslut om ett nytt hem kommer få växa fram. Att impulsköpa ett hus för flera miljoner är nog inte riktigt vår grej :)
 
Ni som har köpt hus, hur resonerade ni innan ni slog till?
 
15 kommentarer