Att redigera bilder

 
 
Idag vaknade jag till stålande solsken! För att lyxa till det bestämde jag mig för att ta mitt morgonkaffe i sängen och bläddra lite i en bok jag fick av min syster i julklapp. Jag älskar böcker med vackra och inspirerande bilder! Det är till och med så att det kan ta upp till ett år innan jag har läst igenom hela boken. Men bilderna, dem kan jag titta på om och om igen :)
 
Igår satt jag i Gimp för att försöka lära mig att redigera bilder. Jag har upptäckt att bilderna från mobilen och kameran inte har samma storlek, vilket kan se konstigt ut här i bloggen. Men när jag skulle försöka mig på det idag så visar det sig att jag hunnit glömma allt jag lärde mig igår! Eftersom mitt tålamod dessutom är lika med noll så stängde jag ner programmet lika fort som jag startade det. Jag får helt enkelt vänta till M kommer hem så han kan visa mig  i g e n. Jag har varken minne eller tålamod och det märks särskilt tydligt när jag ska lära mig någonting nytt. Snälla säg att det är någon som känner igen sig? :)
gimp morgon redigera solsken söndag
11 kommentarer

Enkelt energilyft

 
 
 
 
Ser ni vilken skillnad lite knoppar kan göra i ett rum? Många av oss köper hem en fredagsbukett och ställer på köksbordet eller byrån. De flesta blommor håller ca 1 vecka och sedan börjar de hänga lite och slängs till förmån för nya. Men mitt tips är att inte slänga dem! Klipp av det som fortfarande lever och sätt i små vaser. Perfekt på vardagsrumsbordet eller varför inte till middagsdukningen på lördagkvällen? Just rosor till exempel håller ganska länge och vet ni, det gör inget om de börjar bli lite bruna på bladen. Det är bara vackert!
 
På schemat denna lördag står det bokrelease med Landskroniterna Jonas Bergh och Thomas H Johnsson på en av stans puber. De är på plats för signering och bildvisning av deras nya bok. Jag är förvisso inte är så bekant med varken boken eller skaparna men tycker ändå det ska bli intressant att höra lite om den. M däremot är en riktig "Landskronapatriot" och tycker det är kul med lokala förmågor och har köpt deras tidigare böcker. Det kommer också finnas ett liveband som spelar och givetvis en massa god mat och dryck. Det sistnämnda passar mig perfekt! Vad ska ni hitta på idag?

Inredning blommor rosor
5 kommentarer

Att sätta mål

 
Idag har solen hittat till Skåne. Underbart! Man blir så sugen på att bara lämna kontoret och bege sig ut på en lång härlig promenad! Men det får vänta till helgen när jag är ledig och det är ljust ute. Brukar bli lite trevligare då :)
 
Tyvärr har träningen lyst med sin frånvaro sista tiden men jag hoppas det snart blir ordning på det. Jag promenerar hem från tåget varje dag, vilket tar ca 40 minuter, men jag skulle behöva köra på mer för bättre resultar med vikten. På söndag funderar jag därför på att ta mig till Friskis och köra ben, mage och rygg. Det finns ju e g e n t l i g e n inga ursäkter för det längre, eller hur? Det är ju armen jag har skadat och ingenting annat :)
 
Vad gällande maten så ligger jag ganska bra på det. Jag får äta ca 1750 kalorier om dagen för att nå mitt mål. Jag hade tänkt gå ner 3 kg på 12 veckor, vilket egentligen är ett ganska litet mål. Men jag anser det är bättre med ett realistiskt mål än något som blir alldeles för stort. Små delmål är lättare att uppfylla och enkla att boosta på efterhand. För stora mål genererar snarare i besatthet, tristess och besvikelse om man inte når hela vägen. Hur resonerar ni när ni sätter era mål? 
Mål hälsa träning
2 kommentarer