Londonhelg i korta drag

Puh, vilken helg det har varit! Det blir alltid väldigt intensivt när man är borta så kort tid men man slutar aldrig förvånas över hur mycket man faktiskt hinner med! I lördags började vi dagen med att gå en Sherlock Holmes rundtur. Både jag och M är riktiga Holmes fantaster och har sett flera filmer (dock aldrig läst böckerna!). Det var väldigt kul att se olika inspelningsplatser och höra historier om Arthur Conan Doyle, skaparen av karaktären.
 
Efter rundturen gick vi till Covent Garden. Ett riktigt mysigt ställe för den som tycker om marknader, gatuunderhållning och mat. Ett måste i London är ju även att strosa längst Themsen på den södra delen där man kan åka London Eye, kanalbåtar och allmänt bara ta det lugnt och insupa atmosfären. Vi gick där när solen var på väg ner och hela gatan var full av artister, glada människor och små spöken =)
 
 
 
 
 
I söndags var det dags att åka hem men innan vi begav oss till flygplatsen tog vi oss till Regent's Park. Parken består till huvuddelen av öppet parklandskap men det finns även små sjöar, vattenfall, trädgårdar, fik och sportanläggningar. Intill ligger även London Zoo- ett riktigt paradis för alla barn! Vi bodde på gångavstånd till parken men annars kan man enkelt ta sig dit med bruna linjen, Bakerloo linjen. Det var strålande sol och människorna sprang omkring med skjorts och bar överkropp. Det var lite väl vågat även för en svensk måste jag säga =)
 
 
 
 
 
 
London är ett perfekt resmål om man inte kan vara borta så länge. Det är dock helt omöjligt att hinna med allt men å andra sidan är det bara ca 1,40 timmes flygresa härifrån (läs från Köpenhamn) så fördelen är att man kan åka dit i omgångar (hehe). Slutligen har vi historien om vår 12 timmar långa hemresa men det är en historia för sig så den får ett eget inlägg. Att resa är alltid ett äventyr! =)
 
 
 
London Resa weekend
0 kommentarer