Det här med soffor

 
Det är här ni hittar mig denna kväll. Liggandes i soffan med en kopp te och gott samvete. Vardagarna är ofta fulla av en massa krav och måsten. Men är det något jag har lärt mig så är det stanna upp och ta en kväll i soffan till en massa dåliga serier och tv program. Ikväll till expempel så är det Bonde söker fru. Hur många av er tittar egentligen på det utan att våga erkänna? :)
 
Ibland önskar jag dock att vi hade ett större vardagsrum så jag kunde få en större soffa. Jag älskar att bunkra upp med kuddar och filtar där jag sedan kan slänga mig och ha det riktigt mysigt. Men detta kräver sin soffa. Vår soffa är ju verkligen supernsygg men allt annat än stor och mysig. Däremot finns det inget som säger att man måste ha en liten soffa bara för att rummet är litet. Faktum är att motsatsen faktiskt kan vara väldigt effektfullt. Att ha en maffig soffa med ett nättare soffbord kan bli hur häftigt som helst. Det är ofta det överraskande och inte så förutsägbara som blir bäst. När vi skulle köpa vår soffa fick dock det praktiska gå före mysfaktorn. Vi har inte alltför många kvadratmeter och dessutom öppen planlösning. Det gör att man måste kunna röra sig fritt utan att behöva gå över soffan för att komma ut på balkongen eller in till köket. För effektens skull så köpte vi däremot ett stort soffbord. Det enda jag kan ångra nu är att vi skulle valt ett runt bord istället för att kompensera för allt det fyrkantiga i rummet. Men som med allt annat har jag börjat fundera på en lösning även här- runda kuddar. Det får nog ta och bli mitt nästa köp. 
 
Hur tänker ni kring soffor och vardagsrum?
 
 
 
 
 
 
Inredning vardagsrum
6 kommentarer

Havet är mitt hem

  
  
 
Jag älskar verkligen att bo vid havet! Även om jag fortfarande drömmer om ett stort hus på landet tror jag inte att det kommer kunna vinna över vattnet. Vi pratade mycket om framtiden igår under vår ca 5 timmar långa promenad. Jag som är en riktig drömmare vill ju helst både ha kakan och äta den, vilket gör mig till en riktig velpotta. Å ena sidan och andra sidan. Känner ni igen er? 
 
Vi är inga miljonärer men vi har det gott ställt. Vi har lyxen att kunna välja. Däremot är vi två olika personer med olika behov och önskemål. Att försöka hitta den perfekta lösningen är inte lätt. Jag som fortfarande har en stor del av hjärtat i Malmö börjar mer och mer förstå att vår lilla stad är vårt framtida hem. Inte ens ett hus på landet som varit min plan sen jag var liten kommer att bli mitt framtida hem. Men en plan är aldrig definitiv. Den kan ändras och justeras. Livet förändras, du förändras och förutsättningarna förändras. Just nu bor vi vid vattnet med en småbåtshamn som granne. Havet är vårt hem. Det är vår plan. Och jag älskar det.
 
 
 
 
 
 
13 kommentarer

Starka känslor

 
Jag fick för bara ett par timmar sedan ett väldigt tråkigt besked. Inte för att jag på något sätt kan påverka det men det är alltid tråkigt när ett hjärta brister. Speciellt om det är någon man står nära och bryr sig om. Jag kan inte sluta tänka på det utan att fälla en tår. Har ni också varit med om att något berör så mycket att det känns som att det är en själv som är drabbad?
 
Det har alltid varit lite av ett problem för mig. Jag bryr mig  f ö r  m y c k e t. När jag får det där samtalet och någon på andra sidan gråter är det som om något skär i mig. Jag får en klump i magen och ett tryck över bröstet. Jag kan inte sluta tänka på det. Kanske är det därför många kommer till mig för att vilja prata. Jag är en god lyssnare, har lätt för att sätta mig in i situationen och bryr mig på riktigt. Trots att mitt hjärta blöder mer än det behöver så är jag glad att finnas till. Vi behöver alla en axel att gråta emot ibland <3
3 kommentarer