Det här med soffor

 
Det är här ni hittar mig denna kväll. Liggandes i soffan med en kopp te och gott samvete. Vardagarna är ofta fulla av en massa krav och måsten. Men är det något jag har lärt mig så är det stanna upp och ta en kväll i soffan till en massa dåliga serier och tv program. Ikväll till expempel så är det Bonde söker fru. Hur många av er tittar egentligen på det utan att våga erkänna? :)
 
Ibland önskar jag dock att vi hade ett större vardagsrum så jag kunde få en större soffa. Jag älskar att bunkra upp med kuddar och filtar där jag sedan kan slänga mig och ha det riktigt mysigt. Men detta kräver sin soffa. Vår soffa är ju verkligen supernsygg men allt annat än stor och mysig. Däremot finns det inget som säger att man måste ha en liten soffa bara för att rummet är litet. Faktum är att motsatsen faktiskt kan vara väldigt effektfullt. Att ha en maffig soffa med ett nättare soffbord kan bli hur häftigt som helst. Det är ofta det överraskande och inte så förutsägbara som blir bäst. När vi skulle köpa vår soffa fick dock det praktiska gå före mysfaktorn. Vi har inte alltför många kvadratmeter och dessutom öppen planlösning. Det gör att man måste kunna röra sig fritt utan att behöva gå över soffan för att komma ut på balkongen eller in till köket. För effektens skull så köpte vi däremot ett stort soffbord. Det enda jag kan ångra nu är att vi skulle valt ett runt bord istället för att kompensera för allt det fyrkantiga i rummet. Men som med allt annat har jag börjat fundera på en lösning även här- runda kuddar. Det får nog ta och bli mitt nästa köp. 
 
Hur tänker ni kring soffor och vardagsrum?
 
 
 
 
 
 
Inredning vardagsrum
6 kommentarer
Angelica

va fint du har inrett, stilrent och snyggt!(:

Svar: Tack så mkt! Kul att du gillar det! :)

Kram och trevlig helg
House of Em

Marie

Oh så fint du har det, så snygg soffa

Svar: Tusen tack! Vad kul att du gillar det :)
House of Em

Ljuva Magnolia

Hej!
Väldigt snygg soffa, så fin grå färg och vad fint du piffat med både kuddar och fina detaljer på soffbordet.
Svårt det där med att hitta den ultimata soffan ändå, vi gick ju från två vita Tomelilla (Ikea) i vår första lägenhet till megastor divansoffa i brunt (skönt att bli av med den haha). Sen bytte vi ut till tre Kivik ensits-sektioner som var jättesnygg men eländig för kuddarna åkte isär.. Nu har vi ju en grå linnesoffa från Melimeli som vi älskar. Den är ganska rymlig och hela familjen plus hund får plats men hade vi haft större vardagsrum så hade det blivit en större soffa ändå tror jag ;)

Skulle också vilja ha ett runt soffbord, så snyggt och känns lite smidigare på nåt vis.

Lycka till med eventuella beslut om förändringar!
Kram Catta

Svar: Tusen tack, jag älskar verkligen vår soffa och den är superskön att sitta i! Men min förra soffa var nog lite lättare att ligga i då den var både längre och bredare ;)
Ja ibland undrar man hur man tänkte vid ett visst köp haha! Men man köpte det väl av en anledning tänker jag ;) Den soffan ni har nu är iaf supersnygg! Och sedan så har ni den megaheta stolen (vad du nu kallas) och fårskinnet. Det är perfekt om man skulle ha gäster eller bara vill sitta och läsa! :)

Jag håller med, ett runt bord känns smidigare. Jag tycker också det ger ett mjukare intryck. Men ett runt bord får vi nog ta nästa omgång. Förhoppningsvis bor vi kanske större då också ;)

Ha en underbar kväll!
Kram
House of Em

Lillabus

Vi har nog också tänkt mer praktiskt här hemma, dessutom kände vi att vi behövde en soffa som går att bädda ut då vi båda flyttat från småland till Göteborg och har ofta besök av släktingar. Men annars älskar jag också att göra stor mysfaktor i soffan, dock hatar sambon alla mina kuddar och flyttar bort dem hela tiden.
Kan erkänna att jag tittar på Bonde söker fru. Hann ju bara se en kvart hemma igår innan jag skulle dra till jobbet, så är ju väldigt effektivt att play finns så jag kunde kolla under natten :)

Svar: Det förstår jag mycket väl! Det är skönt att kunna erbjuda sina gäster något någorlunda skönt att sova på :) Det är något med sambo och kuddar, de går inte riktigt ihop. Det är samma här hemma. Som väl är så får jag i slutändan bestämma ;) Men en bra grej är att gömma kuddarna under vardagen och ta fram dem när man ska ha gäster eller bara har storstädat lite och vill ha fint. Så slipper man ta bort dem hela tiden under veckan när man bara vill slänga sig i soffan det första man gör när man kommer hem. Kanske sambon uppskattar det ;)
Vad skönt att det inte bara är jag som kolla på Bonden! Men det är många som inte riktigt vågar erkänna det. Avsnittet förra veckan var visserligen ok att missa tycker jag men annars får du kolla på tv4 play :) Kramar
House of Em

Cherie

Soffan är ju så underbar att slänga sig i efter en hektisk dag på jobbet och bara slötitta tv. Har en ganska stor soffa som turligt nog fick plats även i nya lägenheten vilket jag är tacksam över :)

Svar: Ja dem fyllda rödbetorna kan jag verkligen rekommendera :)

Svar: Ja det finns inget bättre än soffläge efter jobbet :) Skönt att soffan fick på plats i nya lägenheten också! :)
House of Em

Hanna Karlsson

Så fint ´du har det!

Svar: Tack så jättemycket! :)
House of Em